PUMPKIN CAKE đ°
2020 is bijna voorbij. We hebben nog een lekker recept die we graag willen delen. Een cake om uit te delen op oudejaarsavond! Deze cake is een goede combinatie met onze Sea moss cinnamon.đ„ â
Gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een frisse topping van kwark. Lekker het jaar afsluiten met een gezond stukje pompoencake. đ â â
250 gr volkorenmeelâ
400 gr pompoenblokjesâ
1 banaanâ
50 gram rozijnenâ
Handje pecannoten (grof gehakt)â
4 eierenâ
2 theelepels kaneelâ
1 theelepel koek en speculaaskruidenâ
8 gr bakpoederâ
1 theelepel vanille aromaâ
Toppingâ
1 eetlepel honingâ
75 gr kwarkâ
75 gr Roomkaas lightâ
Paar pecannotenâ
Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en mix fijn. Meng het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder door elkaar. Doe het pompoen mengsel bij het meelmengsel en mix met een mixer of met een garde even kort maar goed door elkaar. Hak een handje pecannoten grof en meng door het beslag.Voeg ook de eieren, rozijnen, banaan en vanille toe en mix goed door elkaar. Bak de pompoencake ca. 45 minuten tot hij gaar is op 180 graden. â
Toppingâ
Meng voor de topping de ingredieÌnten door elkaar (behalve de pecan). Besmeer de cake royaal hiermee. Garneer de pompoencake met de extra pecannoten. đâ
