Veelgestelde vragen over Sea moss

Mocht je vragen niet beantwoord zijn door onderstaande informatie  of wil je wat meer weten over True Leaves Sea moss, neem dan gerust contact met ons op via onze social media kanalen, mail of bel ons.

Wat bevat Sea moss dat het zo gezond maakt?

Van de 102 mineralen waaruit het menselijk lichaam bestaat, bevat Sea moss er maar liefst 92. Het is rijk aan antioxidanten (betacaroteen). Daarnaast bevat Sea moss veel ‘taurine’, een stof waar met name veganisten soms een tekort aan hebben. Het bevat o.a.:
Vitamines A, B, C, D, E en K
Magnesium (Mg)
Foliumzuur (C19H19N7O6)
IJzer (Fe)
Zink (Zn)
Koper (Cu)
Calcium (Ca)
Jodium (I)
Kalium (K)
Borium (B)
Fosforzuur (P2O5)
Mangaan (Mn)
Natrium (Na)
Selenium (Se)
Zwavel (S)
Oplosbare potas (K2O)
Koolhydraten waaronder:
Laminarin (C6H10O5)
Mannitol (C6H14O6)
Alginezuur (C6H11No6)
Stikstof (N)

Waar wordt Sea moss tegen gebruikt?

Sea moss kan, omdat het rijk is aan goede voedingsstoffen, ondersteuning bieden bij het voorkomen en behandelen van diverse chronische ziektebeelden. Het wordt o.a. gebruikt bij blaasontstekingen en andere urineweg aandoeningen, atherosclerose, gastritis, verkoudheid, bronchitis, astma en andere gerelateerde (chronische) longaandoeningen, halitose (slechte adem), verstopping, chronische diarree, dysenterie, spastische darm en andere (chronische) spijsverteringsproblematiek, vergrote mesenteriale klieren, klierziekte, (met name van de schildklier), gezwollen gewrichten, tuberculose, kankervorming, tumoren en andere cel-mutatie vormen, zwaarlijvigheid, nierstoornissen, hartkwalen en maagzweren.

Bijwerkingen van Sea moss?

Ga niet overboord bij uw dagelijks gebruik van Sea moss. Het gebruik van Sea moss wordt afgeraden voor zwangeren vrouwen en kinderen onder de leeftijd van 9 jaar. Dit heeft te maken met de premature ontwikkeling van het immuunsysteem wat niet afhankelijk mag worden aan de constante toevoer van de hoge dosis mineralen en vitamines. Sea moss bevat jodium en kan om een aantal redenen goed zijn. U moet echter weten dat het riskant kan zijn voor mensen met auto-immuunziekten van de schildklier. Met de ziekte van Hashimoto kan te veel jodium bijvoorbeeld hypothyreoïdie veroorzaken, een aandoening die optreedt wanneer de schildklier onvoldoende schildklierhormonen aanmaakt. Andere mogelijke bijwerkingen zijn verbranding van de maag en keel. Matiging is dus de sleutel.
Bij het gebruik van bloedverdunners wordt het gebruik van Sea moss afgeraden.

Hoeveel Sea moss dagelijks te gebruiken?

De dosering hangt af van waar je het voor gebruikt. De onderstaande aanbevelingen zijn voor algemeen gebruik:
Zoals eerder vermeld, zit Sea moss boordevol voedingsstoffen en mineralen. Een van de meest voorkomende daarvan is jodium, wat een sleutelrol speelt in de schildklierfunctie. Het is belangrijk om te onthouden dat ons lichaam het beste functioneert als er een balans is tussen de noodzakelijke voedingsstoffen. Te veel jodium kan die balans net zo goed verstoren als te weinig jodium. De aanbevolen hoeveelheid van Sea moss is 1 tot 2 eetlepels per dag (i.c.m. consumptie van minimaal 2 liter water per dag).

Laboratory tested by:

Exported approved by:

Let op: zeewier en algen kunnen een verhoogd gehalte aan zware metalen bevatten waaronder Arseen. Ons product is hierop getest en bevat geen zware metalen en voldoet aan de voedselveiligheidseisen! 

Sea moss is geen geregistreerd medicijn of geneesmiddel. Wij adviseren u altijd een dokter te raadplegen bij klachten.
Winkelmand

Sign in